Emotionele klachten

Angst, depressie, weinig zelfvertrouwen, faalangst

Ontwikkelingsstoornissen

ADHD, autismespectrumstoornis

Sociale moeilijkheden

Omgaan met pesten, sociale vaardigheden, ...

Psychosomatische klachten

Buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid

Persoonlijkheids-

stoornissen


Hechtingsstoornissen


Omgaan met scheiding, rouw en/of verlies

Verwerken van trauma


Studie moeilijkheden

huiswerkbegeleiding, aanleren van studie technieken

Waterangst, zwemangst

Opvoedingsbegeleiding


Psychoses

Diagnostiek op maat

Sociale vaardigheidstraining


Onze groepspraktijk is gericht op het werken met kinderen en jongeren tussen 0 en 25 jaar met verschillende moeilijkheden. Bovendien zijn wij van mening dat bij elk kind ook een ouder hoort, om die reden doen wij op regelmatige basis ook oudergesprekken en ouderbegeleiding.


Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met volgende klachten kunnen bij ons terecht voor begeleiding.
































Hoe werken we bij

PRAKTIJK DE MAST?



Aanmelding

De aanmelding gebeurt liefst via het contactformulier op de pagina van 'contact'. U kan ook een e-mail sturen naar info@praktijkdemast.be. In de mail mag u kort omschrijven waarmee u / uw kind hulp wenst en wat uw contactgegevens zijn, gelieve steeds uw telefoonnummer te noteren. We nemen zo snel mogelijk contact op. Indien u vooraf graag telefonisch afstemd kan dit uiteraard. Weet dat wij doorgaans niet gemakkelijk telefonisch te bereiken zijn. Gelieve een bericht of mail te sturen met de vraag om terug contact op te nemen. De aanmelding kan zowel op eigen initiatief gebeuren als na doorverwijzing van een huisarts, school of CLB.


Eerste afspraak, waar moet ik zijn?

Onze praktijk is in de Dorpsstraat 6 te Kapellen. Je mag aanbellen aan de voordeur en een van onze therapeuten zal je binnen laten. Je kan dan plaatsnemen in de wachtzaal achteraan. De praktijk is gelegen in het centrum van Kapellen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren doe je best op de parking van de Watertoren, het Bruggeske of onder het nieuwe gemeentehuis. Alle parkings zijn op maximaal vijf minuten wandelen.

 

Hoe verloopt het eerste gesprek?

De intake is een eerste kennismakingsgesprek (met de ouder(s)). Het doel van dit eerste gesprek is elkaar beter leren kennen, alsook een algemeen beeld te schetsen van de klachten en positieve kenmerken van het kind, de jongere of jongvolwassene en het gezin. De verwachtingen worden bevraagd en er wordt informatie gegeven over het verdere verloop van de begeleiding. 

 

Onderzoek en diagnostiek

In sommige gevallen is een intake niet voldoende om een duidelijk beeld te krijgen van de klachten. In dit geval kan een diagnostisch onderzoek opgestart worden. Mits toestemming van de ouders (en/of jongere) wordt er contact genomen met eventueel belangrijke derden (doorverwijzer, school, ...).


Therapie

Afhankelijk van het therapieplan, de aard van de klachten en de leeftijd van het kind, kan één van volgende therapiemogelijkheden aangeboden worden: individuele therapie, speltherapie, ouderbegeleiding, gezinsbegeleiding, vaardigheidstraining en/of studiebegeleiding of een groepstraining. De frequentie en duur van de therapie wordt onderling besproken. In het geval van een begeleiding van een kind wordt er tijdens de therapeutische behandeling regelmatig een feedbackmoment voorzien met de ouders. De therapie wordt steeds gradueel afgebouwd totdat het kind en de ouders alleen verder kunnen met de handvaten en informatie. 








Eetstoornissen

Anorexia, Boulimia, Binge eating, ARFID, orthorexia, selectief eten